Lopás

2024.10.09. 04:30

Letartóztatásban maradnak a román tolvajok: figyelemeltereléssel loptak

Egy testvérpár elterelte a sértett figyelmét az M1-es autópálya egyik pihenőjében, majd a az autóból kiloptak minden készpénzt. A komáromi rendőrök őrizetbe vették a román állampolgárokat.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását, akik az M1-es autópályán közlekedő ukrán autóstól loptak.

A férfiak letartóztatását az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság 2024. július 17-én egy hónapra rendelte el, határidejét legutóbb 2024. október 17-ig meghosszabbította. Az ügyészség újabb indítványában a letartóztatás 2025. január 17-ig történő hosszabbítását kezdeményezte.

Az indítvány szerint a sértett 2024. július 4-én hajnali fél egy magasságában az M1-es autópályán közlekedett az ukrán honosságú autóval. Később aztán megállt a sztráda Budapest felé vezető oldalán, a 94. km-szelvénynél lévő gyorsétteremnél.

Ugyanebben az időben érkezett a helyszínre a két román állampolgárságú férfi az olasz hatósági jelzésű autóval, és parkoltak le a sértettől körülbelül 20 méter távolságra, ugyancsak a kihajtó részhez.

Az egyik elkövető odament a sértetthez, majd azt hazudta, hogy probléma van a kocsijukkal, és megkérdezte, hogy a sértett tudna-e segíteni neki. Mindeközben bűntrása az ukrán sofőr autójából kilopott egy táskát, benne készpénzzel és iratokkal, így összesen 200 ezer forint ütötte a markukat.

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának a veszélye, ezért szükséges a letartóztatás meghosszabbítása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában