Csalás

11 órája

Ezzel a trükkel akarta visszavinni, amit meg sem vett a pofátlan vásárló

A férfi egy áruházlánc boltjában vásárolt, majd átment az áruházlánc másik boltjába, ahol megpróbált trükközni a blokkal.

Kemma.hu

A csalás vétségének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratában próbára bocsátást indítványozott azzal a férfival szemben, aki csalárd módon akart pénzhez jutni.

A férfi egy áruházlánc tatabányai boltjában egy 25 ezer forint értékű akkus körfűrészt és egy 30 ezer forint értékű akkus rádiót vásárolt 2023. február 23-án. A vádirat szerint a büntetlen férfi ezután átment az áruházlánc másik tatabányai boltjába, ahol levett a polcról egy-egy, a korábban megvásárolt termékekkel azonos akkus körfűrészt és akkus rádiót, majd a vásárlást igazoló bizonylattal megkísérelte visszavételeztetni a kasszánál a termékeket.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi így, a pontos árakkal számolva az üzletnek 54 ezer 998 forint kárt akart okozni, azt a látszatot keltve, mintha a polcról levett és pénztárhoz vitt termékeket korábban megvásárolta volna.

A férfi szándékát azonban észrevette az áruházi eladó, és jelezte is a biztonsági őrnek. Az elkövető ekkor elmenekült az áruházból.

A férfit azonban az időközben a helyszínre kiérkező rendőr járőrök elfogták az áruház melletti területen. A blokkos csaló beismerte nekik a cselekmény elkövetését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában