Kivizsgálás

2024.09.01. 06:50

Felelősségre vonták a vonat alá esett férfit

Sokkoló tragédia történt márciusban a tatabányai vasútállomáson. Egy idős férfi esett az Intercity alá. A rendőrség tájékoztatása szerint lezárult a vizsgálat az ügyben.

Kemma.hu

A 66 éves férfi lábát amputálta a szerelvény. A szerelvényről leszálló utasokat sokkolta a tragikus vonatgázolás. Volt, aki végignézte, ahogyan az idős férfi a peron és a vonat közé esik. 

A peronon állókat sokkolta a hétfő kora esti tragédia, ami a tatabányai vasútállomáson történt. A vonatgázolás szemtanúja csak a Kemma.hu-nak mesélt a borzalmas percekről.
A peronon állókat sokkolta a márciusi vonatgázolás látványa
Forrás: beküldött

A vonat alá esett

Március 5-én, hétfőn kora este, nem sokkal 18 óra előtt történt a szörnyű vonatgázolás a tatabányai vasútállomáson. A rendőrség még aznap este a helyszínen megállapította, hogy a Tűztorony IC Sopron−Budapest között közlekedő vonatról az indulását követően próbált meg leszállni a 66 éves férfi, aki a vonat alá esett. 

A baleset után a MÁV Zrt.-től megtudtuk, hogy a tragédia körülményeit a hatóságokkal közösen vizsgálja a GYSEV Zrt. és a MÁV Zrt. Ugyanis az előbbi társaságé volt a szerelvény, amiről leszállt a férfi, a vasútállomás pedig a MÁV tulajdonában van. 

Keresték a vonatgázolás felelősét

Információink szerint többek között a vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy még az indulás előtt nyitotta ki a férfi az ajtót és a leszállás közben indult el a vonat. Vagy már gurult a szerelvény, amikor az ajtót kinyitotta. Egyébként a vasúttársaság szabálya szerint tilos mozgó szerelvényről le és felszállni. Ezért a vonatról szabálytalanul leszálló utassal szemben a Tatabányai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

A Kemma.hu megkereste a vasúttársaságot, hogy lezárult-e a nyomozás, és amennyiben igen, annak mi lett az eredménye. Megkeresésünkre a MÁV-tól annyi választ kaptunk, hogy a vizsgálat eredményéről a rendőrséget kérdezzük. Arra a kérdésünkre, hogy indítottak-e belső vizsgálatot, illetve vizsgálták-e a GYSEV felelősségét, nem kaptunk választ. A Tatabányai Rendőrkapitányság pedig azt a tájékoztatást adta, hogy szabálysértési eljárás keretében felelősségre vonta a vonatról szabálytalanul leszálló utast. Az eljárás lezárult, a sérült személy jelenlegi állapotáról nem áll módjukban nyilatkozni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában