Gyújtogatás

2024.09.12. 16:20

Videón és fotókon a Kodály téri tűz pusztítása - gyújtogatás okozhatta

Teljesen kiégett Tatabányán egy üzlet a Kodály téren kedd hajnalban. A rendőrség az ügyben rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A tűz oka gyújtogatás lehet.

Goletz-DeáK Viktória

Még mindig érezni a füst és az olvadt műanyag szagát a Kodály téri divatüzletnél. A tűz tombolása nem kímélt semmit, a polcokon még két nappal a tűz után is egymás mellett sorakozik a megolvadt áru. Hogy pontosan mi okozta a tüzet, még vizsgálják, azonban a környéken lakók arról beszélnek, hogy gyújtogatás történt.

Teljesen kiégett Tatabányán egy üzlet a Kodály téren kedd hajnalban. A rendőrség az ügyben rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A tűz oka gyújtogatás lehet.
Két nappal ezelőtt hajnalban tombolt a tűz a divatüzletben. A szemtanúk szerint gyújtogatás történhetett 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Kemma.hu kedden délelőtt járt a Kodály téren, ahol még a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoztak. A kordonon túl pedig sokan nézelődtek és találgatták, hogy mi is történhetett. Az egyik hölgy a helyszínen arról beszélt, hogy gyújtogatás történt és most emiatt nem tudják mások kivenni a bankból a pénzüket. 

 

Videón a pusztító tűz 

A TV2 Tények riportere is a helyszínen járt. A helyszínen tartózkodó lakók nekik azt mondták, hogy egy férfi akarta kirabolni a bankautomatát, ami végül nem sikerült neki, ezért bosszúból felgyújtotta azt. A férfit többen is látni vélték a környéken A tűz pedig hamar átterjedt a divatüzletre is, de a mellette lévő élelmiszerboltot is veszélyeztette. Szerencsére végül a szomszédban nem csaptak fel a lángok, viszont megtelt füsttel. 

– Ki akarták rabolni az automatát és felgyújtottak mindent – mondta az egyik szemtanú. Egy másik férfi szerint egy esőkabátot viselő zavart férfit láttak többen is a helyszínen korábban, ő gyújthatta fel az automatát. A rendőrség az ügyben rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Információink szerint az automatában lévő bankjegyek nem sérültek meg és nem is hiányzott belőle. A bank alkalmazottja pedig elvitte a helyszínről a készpénzt. Mint arról korábban beszámoltunk, kedden hajnali kettő óra előtt érkezett a bejelentés a tűzről, amihez a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak ki. A kiégett üzlet tulajdonosa is az egyik közeli társasházban lakik, azonban az ablaka nem a térre néz, és a tűzből ő sem hallott semmit. A rendőrök ébresztették éjszaka. 

– Csaknem harmincmillió forintos árukészlet volt a boltban – árulta el az üzletvezető megtörten portálunknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában