Bűnöző

2 órája

Rettegett rabló tárgyalása folytatódik: betört, lopott, fegyverrel kényszerítette áldozatait

Szeptember 25-én folytatólagos tárgyaláson áll ismét a Tatai Járásbíróság elé az a férfi, aki több idős asszonyt rabolt ki Tatán. A rettegett rabló tárgyalása szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint – és mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk – a rettegett férfi 2022. november 28-án éjjel bement a tatabányai családi házba és eltulajdonította a házban alvó sértett pénztárcáját, valamint egy másik pénztárcát, bennük készpénzzel, bankkártyával, személyes iratokkal, egy mobiltelefont, valamint egy gázpisztolyt – derült ki a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Robbery,,The,Frightened,Mistress,Of,The,House,Calls,The,Police rablás, rettegett rabló
Az egész környéket félelemben tartotta a rettegett rabló 
Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádlott 2022. december 11-én lopási szándékkal bement a tatai családi házba, ahová magával vitte a korábban eltulajdonított gázpisztolyt. A házban kutatni kezdett, magához vett kettő aranylapkát és egy régi, szlovák bankjegyet. A betörő ezután szembe találkozott a sértett nővel, akire fegyvert szegezett, és értékei átadására szólította fel. A nő átadta az ékszereit, valamint további aranyékszert is talált, melyeket magához vett. Ezt követően arra kényszerítette a nőt, hogy a gépkocsijával vigye el őt a tatabányai vasútállomásra, melynek a sértett eleget tett. A bűncselekmény elkövetési értéke egymillió 266 ezer forint, melyből lefoglalással hatezer forint térült meg.

Több fegyveres rablást is elkövetett a rettegett bűnöző

Az illető tíz nappal később ismét bement egy tatai családi házba, az ott tartózkodóra fegyvert szegezett, és pénz, illetőleg arany átadását követelte. A nő 100 ezer forint készpénzt adott át a vádlottnak, aki további kutakodással még 100 ezer forintot vett magához. A vádlott ezután a sértettet egy hintaszékbe ültette, karját a szék karfájához kötötte és figyelmeztette, hogy maradjon nyugton, mert a társa a teraszról figyeli. Ezután taxival Tatabányára ment. Az okozott kár nem térült meg.

2022. december 30-án este a vádlott bement az idős sértett tatai családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd a kisiető hölgy fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat és azzal fenyegette, hogy ha kiabál, végez vele. A tolvaj az idős nőt behúzta a házba, értékek után kutatott, magához vette a pénztárcáját, melyből kivette a pénzt, valamint a bankkártyát, továbbá magához vett egy paprika sprayt. Ezután a sértettet az ágyra fektette, kezeit és lábait dróttal megkötözte, és figyelmeztette, hogy a társa figyelni fogja. A vádlott ezen alkalommal is taxival hagyta el a várost. Az elkövetési érték összesen 94 ezer forint, mely nem térült meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában