Közokirat hamisítás

2 órája

Pénzbüntetést kapott csak, pedig éveken át hamis diplomával haknizott a férfi

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 800 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, a hamis diplomát elkobozta.

Kemma.hu

A közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal az esztergomi férfival szemben, aki piacon vett diplomával igazolta felsőfokú végzettségét.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 800 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, a hamis diplomát elkobozta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A Tatabányai Törvényszék információja alapján, a vádirat szerint a férfi  2003-ban – pontosabban meg nem meghatározható időpontban – Budapesten, az Ecseri Piacon egy ismeretlen személytől vásárolt egy hamis főiskolai végzettséget igazoló bizonyítványt.

Az elkövető idén januárban egy esztergomi szakképző iskola igazgatójának átadta a hamis diplomát, amellyel felsőfokú végzettségét igazolta abban az iskolában, ahol 2007-től oktatóként vállalt munkát. A benyújtott hamis közokirat szerint az elkövető idegenforgalmi és szálloda szakon, levelező tagozaton 1999. június. 23-án főiskolai oklevelet szerzett közgazdász szakon. Az elkövető által benyújtott közokirat teljes hamisítvány. A főiskola ugyanis 2000. november 4-én létesült és az említett szak meghirdetésének időpontja 2001. augusztus 1-je volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában