Sokkoló

22 órája

Hetényi nagymamagyilkosság: a 12 éves unoka apja is ölt már

Belehalt a kórházban a sérüléseibe az a nagymama, akit unokája vert agyon. A 12 éves fiú korábban két osztálytársát is annyira megverte, hogy kórházba kerültek. Most újabb részletek derültek ki az esetről.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, súlyos sérülésekkel került kórházba egy nagymama, aki múlt hét szombaton meg is halt, miután a tizenkét éves unokája megverte a szlovákiai Hetény nevű községben. Az esetről a parameter.sk számolt be, amit a Magyar Nemzet idézett, és amelyben Jaroslav Maček, a Nyitrai Kerületi Ügyészség szóvivője kiemelte, a korábban súlyos testi sértés vétsége miatti vádemelést várhatóan emberölésre minősítik át.

A pluska.sk oldal utánajárt az esetnek, amelyet az Új Szó is szemlézett, így újabb részletek láttak napvilágot az esetről. Kiderítették ugyanis, milyen körülmények között él a család Hetényen.

Mint megtudták, nem először volt gond a fiú viselkedésével.

Igen, tudom, mi történt. Az unoka úgy megütötte a nagymamáját, hogy kórházba került

 – mondta el a portálnak egy idősebb, a neve elhallgatását kérő férfi, majd folytatta:

A fiú problémás családból származik, az apja börtönben van. És ő? Sok szó esik róla, most kórházban, egy pszichiátriai osztályon van

A hetényiek szerint a fiúnak az nem tetszett, hogy a nagymamája a rá panaszkodó pedagógus mellett állt ki, ezért ütötte meg az idős nőt. A hetényi iskola megerősítette, hogy valóban gondok vannak a diákkal: megesett, hogy a diáktársaira is rátámadt. A tanulási problémái miatt még pedagógiai asszisztensek is foglalkoztak vele, végül egyéni tanulmányi tervet hagytak jóvá a számára.

Hetény polgármestere, Magyari Ferenc is megszólalt az ügyben a portálnak, amely során elmondta, a család anyagilag szűkösen él, az önkormányzat szociális juttatásokat biztosított számukra.

Minden évben elengedjük nekik a különféle díjakat, biztosítjuk számukra az üzemanyagot, higiéniai kellékeket, élelemet, amit csak kell. Amikor tavaly pszichológiai vizsgálatra kellett menniük, pizsamára, utazótáskára adtunk nekik pénzt, és megtérítettük a menetjegyek árát is

– mondta a polgármester.

A pluska.sk szerint a helyiek tudtak a család nehéz anyagi körülményeiről, és sajnálják is a tizenkét éves iskolás fiút. Azt mondják, volt olyan időszak, amikor szépen köszönt, máskor viszont félelmet keltett a viselkedése.

A fiú apjával is vannak gondok
Mint kiderült, a diák apja jelenleg is börtönben ül, és ez már a második alkalom, hogy rács mögé került. Még 2000 októberében történt, hogy rátámadt az egyedül élő barátjára, s úgy megverte, hogy néhány perc múlva a helyszínen meghalt. A férfi elmenekült a helyszínről. Később bevallotta, hogy alkoholfüggő, és azt állította, nem emlékezett a gyilkosságra, amit csak rá akartak fogni. Lengyelországban kapott munkát, a rendőrök végül ott tartóztatták le, a bíróság pedig 11 év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Végül 2010-ben helyezték feltételesen szabadlábra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában