Ítélet

13 órája

12 évre megszabadult a város a drogostól, még a rendőrség WC-jében is trükközött

Megpróbálta megúszni a felelősségre vonást a kábítószer-birtokló, azonban most börtönbe kell vonulnia. A férfi otthonában jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki nagy mennyiségű kábítószert tárolt otthonában. Mindemellett hamis igazolványt készíttetett magának, hogy külföldre szökhessen a felelősségre vonás elől.

Több zacskónyi kábítószert találtak a férfinél
Több zacskónyi kábítószert találtak a férfinél
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Nem kevés kábítószert rejtegetett

Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bírság a férfit 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elkobozta a kábítószert és a hamis személyi igazolványt. Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fenn, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A vádirat tényállása szerint a férfi 2022. március 16-át megelőzően, ismeretlen személytől megszerzett összesen közel 900 gramm tömegű, egész és töredék metamfetamin tartalmú tablettákat, valamint több, mint 1,2 kilogramm tömegű, amfetamin és kreatin tartalmú port. A férfi a kábítószer egy részét a tartózkodási helyéül szolgáló komáromi családi ház padlásrészében, másik részét a ház garázsában lévő fagyasztóládában elrejtve tartotta.

Nem csak por, tabletta formájában is volt kábítószer készleten
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi 2022. május 23-át megelőzően ismeretlen helyen arra bírt rá egy ismeretlen személyt, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen számára annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől külföldre szökhessen. A férfi ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a WC-lefolyóba dobta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában