Ítélet

2024.09.12. 11:38

Börtönbe megy a tatai és tatabányai boltok réme

A férfi nem tudott leállni a lopással és több alkalommal is termékeket próbált kicsempészni tatai és tatabányai üzletekből. Most a bíróság elítélte az enyveskezű férfit.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség 2  rendbeli lopás bűntette, és 3 rendbeli lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a különös visszaeső férfival szemben, ennek alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 1 év 3 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész, elkövető is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint a férfi 2023. július 9-én a tatabányai áruházban úgy lopott különféle, összesen 52 ezer 531 forint értékű terméket, hogy azokat a vásárlótérben a nála lévő hátizsákjába rejtette. Ezután az önkiszolgáló pénztárhoz ment és ott kifizetett néhány terméket, majd a táskájába rejtett többi termékkel fizetés nélkül távozni kívánt. A vádlott cselekményét azonban az áruház biztonsági szolgálata észlelte, ezért őt a vásárlótér elhagyását követően a kijáratnál feltartóztatták és tőle az eltulajdonított termékeket visszavették.

Ezen kívül a férfi 2023. május 15-én a tatai áruházban, 2023. május 23-án az áruházlánc tatabányai üzletében lopott összesen 86 ezer 456 forint értékű terméket, mindkét esetben tetten érték, tőle a lopott árut visszavették.

A férfi 2023. október 1-én a tatai üzletből  összesen 91 ezer 803 forint értékben lopott különféle terméket úgy, hogy a  megpakolt bevásárlókocsival a kasszasort elkerülve a bejárati ajtón távozott a parkoló felé, majd az áruház egyik alkalmazottja utána futott, ekkor a vádlott a bevásárló kocsit a parkolóban hátrahagyta, majd futni kezdett. Az áruház alkalmazottja, amikor utolérte a vádlottat elkapta a hátizsákjánál fogva, azonban a vádlott a hátizsákból kibújt, majd azt hátrahagyva elfutott.

Végül a férfi január 13-án egy tatabányai üzletben 14 ezer 182 forint értékben lopott különféle terméket, azonban itt is tetten érték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában