Drog

1 órája

Amfetamint és marihuánát árusított a dorogi házaspár +fotók

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a dorogi házaspárral szemben, akik csaknem másfél éven keresztül értékesítettek kábítószert Esztergomban és Dorogon.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. évtől kezdődően rendszeresen értékesített amfetamin és marihuána tartalmú kábítószert ismerőseinek Dorog és Esztergom területén anyagi haszonszerzés reményében. Tevékenységében a férfinak időnként a felesége is segített, üzeneteket közvetített a férje és a vevők között, illetve a kábítószer átadásában is közreműködött. A férfi dorogi otthonában továbbértékesítési céllal közel 300 gramm amfetamin tartalmú port és 5 gramm tömegű marihuána tartalmú anyagot tartott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, míg a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a férfival szemben 400 ezer forintot meghaladó vagyonelkobzást alkalmazzon a Törvényszék, és a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Amfetamint és marihuánát árusított a dorogi házaspár
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Amfetamint és marihuánát árusított a dorogi házaspár
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában