Súlyos testi sértés

2 órája

Akár januárig a rácsok mögött maradhat a kórházi dolgozókat bántalmazó férfi

Gázspray-vel kellett lefújni a dühöngőt, hogy ne tegyen még több kárt a kórházi személyzetben.

Kemma.hu

A súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség újabb indítványt tett annak a férfinek a letartóztatása meghosszabbítására, aki kórházi dolgozókat bántalmazott, illetve kórházi berendezést rongált. Az ügyészség indítványa szerint a letartóztatás a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükséges.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását 2024. április 9-én rendelte el, legutóbb annak határidejét 2024. október 9-ig meghosszabbította.

Az ügyészség az újabb indítványában a letartóztatás 2025. január 9-ig történő hosszabbítását kezdeményezte. Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit ülésen meghallgatja, azt követően hozza meg végzését. Az indítvány szerint a férfi 2024. április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára akart bemenni, azonban oda őt nem engedték be.

Emiatt a férfi a folyosón lévő ajtót nagy erővel rángatta, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött, két széket kidobott az ablakon, egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár 343.540 forint.

Az elkövető ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót lerúgta a lépcsőn, őket tovább bántalmazta. A férfi egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött. A férfi a bántalmazással az ápolónak, és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt, illetve a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A biztonsági őr gázspray-vel lefújta az elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrjárőrök  sokkolóeszköz és bilincs alkalmazásával fékeztek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában