Bántalmazás

2024.09.09. 10:00

8 év házasság után erőszak és verés

Egy adósság miatt robbant ki a családi balhé, amely verésekkel és erőszakolással zárult.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szeptember 10-én folytatódik a tárgyalás annak a férfinek az ügyében, aki feleségét többször bántalmazta, megerőszakolta. A tárgyaláson tanúkat és szakértőket is meghallgatnak.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2015-2023. között házastársak voltak. A férj 2023. január 2-án átnézte a felesége mobiltelefonját, és tudomást szerzett adósságairól. Ekkor kérdőre vonta a tartozásokról, folyamatosan szidalmazta és legkevesebb húsz alkalommal, tenyérrel, nagyobb erővel arcon, illetőleg tarkón ütötte. Eközben azzal fenyegette, hogy az adósságok miatt börtönbe juttatja és a közös gyerekeiket is elveszi tőle.

Ennek nyomatékosítására egy olyan tartalmú okirat készítésére és aláírására kényszerítette feleségét, miszerint a gyermekeik feletti szülői jogáról a férje javára lemond. Később tovább folytatta a nő faggatását, egész éjjel folyamatosan bántalmazta őt, többször tarkón ütötte, combon és fenéktájon rúgta, mely bántalmazást a következő napokban is folytatott. Ezen túlmenően 2023. január 3. és 6. között a férfi a megfélemlített nővel több alkalommal erőszakos szexuális cselekményt végzett.

A feleség a bántalmazások következtében testszerte zúzódásokat szenvedett el, mely sérülések gyógytartama 8 napon belüli, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában