Fejlemény

2024.08.27. 14:34

Tovább marad hűvösön a férfi, aki fél óra alatt három nőt támadott meg az utcán

Rablás bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés, garázdaság, könnyű testi sértés vétsége és többrendbeli lopás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását, aki rövid időn belül három nőt támadott meg. A támadó fellebbez az ügyben.

Kemma.hu

Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tartott, amelyen az elkövetőt meghallgatta, majd azt követően meghozott végzésével a letartóztatást november 28-ig hosszabbította meg. A bíróság a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A végzést az ügyész tudomásul vette, a támadó fellebbezést jelentett be – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az indítvány szerint a férfi február 26-án kora reggel, 5 óra 13 perc körül Tatabányán egy parkolóban hátulról megütötte első áldozata hátát, aki ettől arccal az aszfaltra esett. Az eséskor kezeivel megtámasztotta magát, emiatt mindkét kezét felhorzsolta. Az elkövető elfutott a helyszínről, majd ismét a nő felé indult, felé futott, mire a rémült asszony odament egy férfihoz, akinek elmondta, hogy megtámadták, és tőle segítséget kért. A támadó, amikor odaért hozzájuk, akkor a másik férfit kővel dobálta meg.

A férfi ezt követően sem állt le. Közel negyedóra múlva egy másik nőt támadott meg, mellkasánál meglökte, aki ettől a földre, hátára esett. A földön fekve védekezésképpen a férfi felé kapálózott a lábával, és a kezeivel. Végül a földön hagyta és onnan elment. A nőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Újabb negyedóra múlva, egy benzinkút közelében azért támadta meg újabb áldozatát, hogy a telefonját erőszakkal elvegye. A járdán hátulról meglökte, így az elesett. A nő karját megfogta, eközben megpróbálta a kezében tartott telefont kicsavarni, de nem járt sikerrel. A telefon értéke: 29 ezer forint. A megtámadott nőnek az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolása lett.

A Tatabányai Törvényszéktől azt is megtudtuk, hogy a férfi más bűncselekményeket is elkövetett, így 14 rendbeli lopás bűncselekményével is megalapozottan gyanúsítható. A nyomozó hatóság a bűncselekményeket egy eljárásban vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában