Közokirat-hamisítás

2024.08.28. 13:47

Piacon vett diploma kálváriája: az intézmény sem létezett, amikor ő már oklevelet kapott

Az esztergomi férfi egy piacon vette a teljesen hamis okiratot.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki piacon vett diplomával igazolta felsőfokú végzettségét.

A vádirat szerint a férfi  2003-ban - pontosabban meg nem meghatározható időpontban - Budapesten, az Ecseri Piacon egy ismeretlen személytől vásárolt egy hamis főiskolai végzettséget igazoló bizonyítványt.

Az elkövető 2024. januárban egy esztergomi szakképző iskola igazgatójának átadta a hamis diplomát, amellyel felsőfokú végzettségét igazolta abban az iskolában, ahol 2007-től oktatóként vállalt munkát. A benyújtott hamis közokirat szerint az elkövető idegenforgalmi és szálloda szakon, levelező tagozaton 1999. június. 23-án főiskolai oklevelet szerzett közgazdász szakon.

Az elkövető által benyújtott közokirat teljes hamisítvány. A főiskola 2000. november 04. napján létesült és ezen szak meghirdetésének időpontja 2001.augusztus 1. napja volt. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki, a hamis diplomát kobozza el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában