Tragédia

2024.08.06. 17:34

Halálos munkahelyi baleset történt Szákszenden

A helyi sertéstelepen ért súlyos baleset három munkást. A mentők tájékoztatása szerint a munkahelyi balesetben az egyik férfi az életét vesztette.

Goletz-DeáK Viktória

Három férfi dolgozott a sertéstelepen, amikor egyikük egy disznóürülékkel teli tárolóba esett, a másik két társa próbált segíteni neki, de a metángáztól elájultak. A munkahelyi baleset ügyében nyomozást rendeltek el.

A helyi sertéstelepen ért súlyos baleset három munkást. A mentők tájékoztatása szerint a munkahelyi balesetben az egyik férfi az életét vesztette.
A szákszendi sertéstelep egyik ürülékkel teli tartályába estek be a munkások. A munkahelyi baleset ügyében eljárást indított a rendőrség 
Fotó: TV2 / Tények

A tragédia még múlt héten történt Szákszenden. A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Vizsgálatot indítottak a munkahelyi baleset miatt

A Tenyek.hu információi szerint három férfit kellett kimenteni a hígtrágya tárolóból. Az egyik villanyszerelő volt, aki azért ment oda a társával, hogy megjavítson egy berendezést, a harmadik férfi pedig felügyelte őket. A villanyszerelő beleesett a híg disznóürülékkel teli tárolóba, társa pedig a segítségére sietett. A metángáztól viszont elájultak, ezért a rájuk felügyelő próbálta kimenteni őket, de szintén eszméletét vesztette. 

Varga Mihály Sebestyén, a  Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy egy szákszendi telephelyű üzemből érkezett riasztás a katasztrófavédelemhez, hogy három személy a híg sertésürülékbe esett. 

– A helyszínre érkező tűzoltó egységek teljes légzésvédelem használata mellett mentőkötél segítségével kiemelték őket és átadták a mentőszolgálat munkatársainak – tudtuk meg a szóvivőtől.

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a helyszínre mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottak.

– Egy fő az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette, további két főt életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink állapotstabilizálás után kórházba – válaszolták megkeresésünkre. A vármegyei rendőr-főkapitányság a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában