Sikkasztás

2024.08.29. 08:14

Kölcsönkapott munkagépek eladásából rendezte anyagi gondjait a sikkasztó

Munkagépeket kapott kölcsönbe a férfi, de már vissza nem adta, hanem anyagi gondjai rendezése érdekében eladta azokat.

Kemma.hu

Sikkasztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a tokodaltárói férfival szemben, aki a kölcsönkapott gépeket és szerszámot eladta. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az elkövetővel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megfizetésére.

A vádirat szerint a férfi 2023 áprilisában Esztergom-kertvárosban munkavégzés céljából kölcsönvett a sértettől egy használt lapvibrátort, egy használt döngölőbékát, egy használt nagy flexet, egy darab használt térkőroppantót, és egy használt 780 W-os ütvefúrót, amelyek együttes értéke 884 ezer forint.

A férfi a sértettnek nem adta vissza a kölcsönkapott szerszámokat, hanem mivel anyagi problémái adódtak, ezért azokat jogtalanul eltulajdonította, ismeretlen személynek 2023. nyarán értékesítette és a kapott ellenértéket megélhetésére fordította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában