Rács mögött marad

2024.08.21. 08:35

Előbb csak bántotta, aztán jól meg is lopta áldozatát az orrtörő kötekedő

A kifosztás és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki előbb eszméletlenre verte sértettet, majd elvette tőle az értékeit .

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa szerint a férfi július 14-én este részegen odament az ugyancsak ittas, padon alvó sértetthez, és a fejéről szándékosan leverte a baseball sapkáját Esztergomban a Csalamádé temetőben. A sértett erre felébredt, és az elkövető után indult, megkérdezte tőle, hogy miért verte le a fejéről a sapkát.

Az elkövető erre kétszer pofon ütötte a sértettet, aki elesett. Amikor felállt, elment onnan, ám az elkövető utánament, és legalább egyszer ököllel orron ütötte, amitől a sértett  a betonárokba esett és eszméletét vesztette.  Az orrcsontja is eltörött.

Ezután az elkövető  észrevette a sértettnél lévő övtáskát, majd a védekezésre képtelen, földön fekvő eszméletlen sértettől elvette azt benne a sértett személyes irataival – a személyi igazolványával, a lakcímkártyájával, az adókártyájával és a vezetői engedélyével – a buszbérletével és 4000 forint készpénzzel.

A kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a bíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra még július 26-án  rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyészség szerint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, a nyomozás folyamatban van, ezért indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában