Katasztrófavédők akcióban

2024.07.17. 05:47

Tűz pusztított Lábatlanon, árokba borult egy autó Esztergomnál +fotók

Péntek este és szombaton a viharkárok, vasárnap a szabadtéri tűzeset és baleset adott munkát a vármegye tűzoltóinak.

Kemma.hu

Vasárnap délután árokba hajtott, felborult és a tetején állt meg egy személykocsi a 117-es út 4-es és 5-ös kilométere között. A kocsiban ketten utaztak, egyiküket az esztergomi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve, feszítővágó segítségével kiszabadították és kiemelték a roncsból. A baleset kapcsán, a mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben. Az esethez mentőhelikopter is érkezett, emiatt egy időre a Kesztölci utat teljes szélességében lezárták. A mentőszolgálat kollégái két embert a helyszínről kórházba szállítottak.

Szintén vasárnap kéthektárnyi szabad területen égett az aljnövényzet, bozótos Lábatlanon, a Vaskapui út végén. A helyszínre riasztott nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a helyszín megközelítése közben egy útra dőlt fát motoros láncfűrésszel eltávolítottak, majd a foltokban égő aljnövényzet tüzét puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal körülhatárolták, és eloltották.

Emellett Süttő térségét vihar is sújtotta péntekről szombatra virradóan. Az erős szél több helyen fákat döntött ki, nagyméretű ágakat tört le, melyek villanyvezetékekre, épületekre dőltek, így a faluban több ponton áramkimaradás volt tapasztalható. Mint arról a vármegyei katasztrófavédelem beszámolt, a környék hivatásos és önkéntes tűzoltói számos helyszínen avatkoztak be, a legtöbb helyszínen láncfűrésszel és kézi erővel megszüntetve a kialakult veszélyeztető helyzeteket, forgalmi akadályokat.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában