Rablás

2024.07.18. 15:15

Letartóztatásban maradhat a rabló: több százezer forintot tulajdonított el

Rablás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a lakásba benyomulva a hálószobából vitt el több százezer forintot.

Kemma.hu

Az elkövető letartóztatását a bíróság 2023. július 27-én rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2024. július 27-ig hosszabbította meg. Az ügyészség a letartóztatás 2024. szeptember 27-ig történő hosszabbítását indítványozta, mert álláspontja szerint fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye és a bűnismétlés veszélye. Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülésen meghallgatja az elkövetőt, azt követően hozza meg végzését – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a tettes 2023. július 26-án bekopogtatott a sértetthez Komáromban. A nyíló ajtót a kezével benyomta, majd bement a lakásba. A férfi a megjelenésével, valamint a viselkedésével a sértettet arra kényszerítette, hogy a lakásban lévő pénzének elvételét eltűrje. A zsákmányt megszerezve az elkövető távozott az ingatlanból, de az ott tartózkodók követték. A közelben lévő buszállomáson a rendőrök éppen intézkedtek, a sértett és társai tőlük kértek segítséget. A bajóti lakost egy közeli üzletnél igazoltatták az egyenruhások, 438 ezer forintot, valamint kábítószergyanús anyagot találtak nála, amit lefoglaltak.

A police.hu beszámolója szerint a rendőrök előállították, a vele szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, kábítószer birtoklása és rablás bűntett elkövetése miatt indult ellene büntetőeljárás. A bajóti lakos nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, több esetben indult ellene büntetőeljárás rablás, lopás és kábítószer birtoklása miatt. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komáromi Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására. A sértett a lefoglalt pénzt időközben már visszakapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában