Sikkasztás

2024.07.12. 08:24

Nem fizettek lakbért, kiköltözésük napján bosszúból még a lakást is kirámolták

Börtönbüntetésre és elzárásra ítélte a bíróság azt a párt, akik a lakhatásukért se nem fizetett, valamint a bérleti szerződésük megszűnése napján még loptak is a főbérlőtől.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a sikkasztás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott annak a nőnek és férfinak az ügyében, akik a bérleményből kiköltözéskor berendezést tulajdonítottak el.

Az ügyészség indítványára a bíróság a visszaeső elkövetőt 8 hónap börtönbüntetésre, a társát 60 nap elzárásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész az ügyész, és az elzárásra ítélt elkövető tudomásul vette, a visszaeső elkövető fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint az elkövető nő bérlőként lakott férjével a tatabányai lakásban. A szerződés szerint a nő 200.000 forintnyi kauciót adott át a bérbeadó képviselőjének. A bérelt házban lakó személyek magatartása és a bérleti díj nem fizetése miatt a sértett a bérleti szerződést 2022. január végén felmondta és 2 hónap felmondási idővel felszólította a nőt és férjét, hogy költözzenek ki a lakásból.

A nő úgy gondolta, hogy a kaució összegét „lelakja”, azaz nem fizeti meg az aktuális bérleti díjat sértettnek. Amikor a sértett észlelte, hogy a bérlő nem fizette meg a bérleti díjat, akkor felszólította, hogy azonnali hatállyal költözzön ki a bérleményből.

Ekkor a nő a férjével együtt a kaucióból még fennmaradt összeg – 100.000 forint fejében a lakásból eltulajdonították a sértett tulajdonát képező berendezési tárgyakat úgy, hogy 2022. február 27-én a lakásból történő kiköltözés során magukkal vitték a sértett tulajdonát képező mikrohullámú sütőt, két kétajtós szekrényt, illetve egy komódot.

Az elkövetési érték 118.000 forint. A nyomozó hatóság a lopott tárgyakat eljárása során lefoglalta, sértettnek kiadta, így a lopással okozott kár megtérült. Az elkövetők büntetett előéletűek, a nő visszaesőnek minősül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában