Állóképesség

2024.07.26. 08:14

Illegális potencianövelőt vett és adott tovább a szomódi alfahím

Az egészségügyi termék meghamisítása bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki potencianövelő zselét szerzett be, tartott, és adott át.

Kemma.hu

A vádirat szerint a szomódi férfi 70 doboz potencianövelésre használt szildenafil hatóanyagú zselét vásárolt, amelyből  20 dobozt átadott a barátjának dobozonkénti 7 ezer forintos áron. Ezzel összesen 140 ezer forint jövedelemre tett szert. Az eset 2022. decembert megelőzően történt.

A zselé Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősül, legális kereskedelmi forgalomban nem szerezhető be. A rendőrség 2023. május 3-án 12 doboz zselét foglalt le a férfi szomódi lakóhelyén.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás nélkül pénzbüntetést és 140 ezer forint összegű vagyonelkobzást szabjon ki, a lefoglalt zselét kobozza el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában