Tragédia

2024.07.01. 10:29

Embert gázolt a vonat Tatabánya és Tata között

Jelentősen nő emiatt a menetidő a fő vasútvonalon.

Kemma.hu

A MÁV a Facebook-oldalán tette közzé a hírt, hogy a Győrből a Déli pályaudvarra 8:38-kor elindult S10-es (4937) vonat elgázolt egy embert. A Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom fővonalon a két szakaszon lévő korlátozás miatt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni a délelőtti órákban.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, korábban Herceghalom és Bicske között felsővezeték-szakadás miatt a vonatok csak egy vágányon közlekedhettek, ezért a reggeli, délelőtti órákban a hegyeshalmi fővonalon 15-30 perccel megnőhet a menetidő, vonatkimaradásokra is számítani kell. Ehhez a MÁV annyi friss információt közölt, hogy a leszakadt felsővezeték helyreállítása 16 órára várható.

A balesetnél a tatabányai hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, amelyet a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít. Mivel a szerelvény a baleset miatt nem tud továbbmenni, a raj segít a rajta utazó mintegy száz embernek átszállni az értük küldött mentesítő járatra – közölte a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában