Betöréssorozat

2024.07.23. 07:23

Elkapták a tatai fagyizós betörőt, 16 évesen kerülhet hűvösre +fotók

A csupán 16 éves fiatal több alkalommal is betört. Tatai fagyizók voltak a célpontjai, amelyekből elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan, külföldi állampolgárságú látogatót.

Kemma.hu

Fiatalon kezdte a bűnözést az a 16 éves fiú, aki érdekes módját választotta annak, hogy pénzt szerezzen. Mint kortársainak többsége, fagyizókat látogatott meg a hőségben, ám ő kicsit máshogyan tette ezt.

A fiú július 8-án egy büféautót tört fel Tatán, ahonnan 50 ezer forinttal távozott. A nyomozás, adatgyűjtés már a bűncselekmény másnapján megkezdődött. Négy nap múlva egy étterem fagyizójába jutott be, ám onnan csak ezer forintot tudott elvinni. A nyomozók kamerafelvételeket elemeztek, amiket összehasonlítottak a pár nappal azelőtti lopással. Már akkor kiderült, hogy a tettes azonos lehet. A tatai rendőrök részletes személyleírást is kaptak. Az akkor még ismeretlen tolvaj másnap visszatért az étterem fagyizójához, de üres kézzel távozott.

Két nap múlva ismét a büféautónál próbálkozott, és vitt el több mint 20 ezer forintot. A fordulat július 20-án következett be, amikor a rendőrség előtt haladt el kerékpárral. A tatai rendőrök a személyleírások alapján azonnal felismerték benne a lehetséges elkövetőt.

A 16 éves fiatal a rendőri felszólításoknak nem tett eleget, és azonnal menekülőre fogta, ám pár perc alatt sikerült elfogni és előállítani őt a rendőrkapitányságra. A külföldi fiú a kihallgatásán beismerő vallomást tett, ellene lopás bűntett miatt indult eljárás. Mint arról a police.hu beszámolt, a Tatai Rendőrkapitányság még vizsgálja, hogy követett-e el más, hasonló jellegű bűncselekményt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában