Ítélet

2024.07.24. 10:44

Csípőfogóval ment lopni az esztergomi boltba, pénzbüntetést kapott

Összepakolta a boltban azt amire szüksége volt, majd a próbafülkében vetette be csípőfogóját. Most ítélet született a tolvaj ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi áruházban csípőfogóval vágta le az áruvédelmi eszközt. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 375 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint az elkövető 2023. július 29-én az esztergomi áruházban a nála lévő bevásárlókosárba bepakolt 10 dobozos sört, 4 üveg whiskey-t, 1 teát, 2 üveg vodkát, 1 parfümöt, majd azokkal az áruház ruházati osztályán a próbafülkébe ment és a nála lévő csípőfogóval a szeszes italokról eltávolította az áruvédelmi eszközöket. 

Ezt követően az italokat és a parfümöt a hátizsákjába tette, majd az önkiszolgáló kasszán át fizetés nélkül távozott a vásárlótérből, azonban őt a biztonsági szolgálat a helyszínen tetten érte. A lopás elkövetési értéke 67 ezer 259 forint, amely megtérült figyelemmel arra, hogy az eltulajdonított termékeket az áruház a vádlottól visszavette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában