Pénzmosás

2024.07.25. 08:17

Az alsónadrágjába rejtette a mosott pénzt - 270 milliós értékben bizniszelt

A pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben az ügyészség ismételten eredményesen indítványozta, hogy a férfi letartóztatását hosszabbítsa meg a bíróság három hónappal. A férfi letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság még 2023. október 27-én rendelte el.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság ülést tartott, amelyen az elkövetőt meghallgatta, majd az azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását október  27-ig meghosszabbította a szökés, bűnismétlés veszélye miatt, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében.

Mint azt a pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő ügyről dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az indítvány szerint a férfi nagyszámú személy részére értékesített különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát, melyek kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint.

A NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is.  A kutatás során a nyomozó hatóság közel 4 ezer doboz különböző márkájú jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglalt le, amelyeket a polgárdi férfi a letartóztatott férfitól vásárolt. A cigaretták ellenértékének egy részét a szír férfi az előállításakor alsónadrágjába rejtette, melyet csupán a rendőrségi fogdára történő befogadásakor végrehajtott ruházat átvizsgáláskor találtak meg.

A bíróság az ülésén a szír férfi letartóztatását október hó 27. napjáig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be ellen, így az nem végleges – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában