Ítélet

2024.07.04. 14:19

Autóbontás Tatán: ezt nagyon nem kellett volna

Szétkapta a férfi a kocsit az udvarban, azonban ezt nem szabadott volna. Az autóbontás miatt a bíróságon kellett felelnie tettéért az ezermesternek.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatai Járásbíróság büntetővégzésében elmarasztalta azt a férfit, aki engedély nélkül bontott szét egy kocsit Tatán. Az autóbontással többek között megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét is. A férfit a bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette. Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzést az ügyész, a férfi és védője is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Az autóbontás után a bíróságon találta magát a férfi
Az autóbontás után a bíróságon találta magát a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Autóbontás engedély nélkül nem pálya

A vádirat szerint a férfi 2023. januárban a tatai ingatlan udvarán a tulajdonában lévő, üzemképtelen, a forgalomból ideiglenesen kivont autóját szétbontotta, ezzel  1270 kilogramm hulladékot halmozott fel. Az elkövető a bontásból származó műanyag hulladékot egy tatabányai hulladékudvarban, míg a fém hulladékot egy oroszlányi hulladékátvevő telepen értékesítette.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal határozatával megtiltotta az engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenységet, egyidejűleg a férfit 25 ezer 860 forint hulladékgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezte, amely után a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közjogi szakága kezdeményezésére indult meg a büntetőeljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában