Rongálás

2024.05.28. 10:04

Videón a Trabant-verő, aki „munka után” az út közepén hagyta a kocsit Bánhidán

A közlekedés biztonsága elleni bűntette, rongálás vétsége és közokirattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az általa megrongált gépkocsit kitolta az úttestre. Az esetet kamera rögzítette.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi részegen egy Trabantot rongált meg úgy, hogy abban 293 ezer500 forint kárt okozott. A motorház tetejét meghajlította, a motortérben a kábeleket kitépte, a bal első ajtót megpróbálta letörni, a bal első ajtó külső részét betörte, az utastérben több alkatrészt ugyancsak letört. Az eset 2022. december 30-án történt Tatabányán.

A férfi az utastérből a gépjármű forgalmi engedélyét és a sértett személyes tárgyait kidobta. Emiatt a forgalmi engedély egy tócsában elázott, olvashatatlanná vált. Az elkövető a megrongált személygépkocsit kitolta a parkolóból az úttest közepére, ahol járművek közlekedtek. Ily módon az elkövető akadályt létesített az úttesten, ezzel veszélyeztette az úttesten közlekedők életét, testi épségét. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában