Környe

2024.04.22. 06:59

Rosszullét okozhatta a tragédiát: elhunyt a kisteherautóval ütköző kamion sofőrje

Frontális baleset történt Környe főútján, egy zebra és egy buszmegálló közelében. A kamionbalesetben a jármű sofőrje elhunyt, a másik járművet vezető férfit mentőhelikopter szállította kórházba.

Kemma.hu

A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint az április 19-i balesetben mindkét járműbe egy-egy ember beszorult, őket a tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A kamionbaleset helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében le is kellett zárni.

Kamionbaleset: rosszullét okozhatta a  sofőr halálát
Az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltók közöltek képeket a kamionbaleset helyszínéről
Fotó: Czupár Tamás parancsnokhelyettes / Forrás: Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság

A Tények arról számolt be, hogy majdnem egy környei lakost is elsodort a kamion, ami kacsázni kezdett az úton, mielőtt áttért a szembe sávba és frontálisan ütközött egy kisteherautóval. Perédi Péter, a Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa elmondta: a középkorú kamionsofőrt minden erőfeszítésük ellenére sem lehetett már megmenteni, a kisteherautó vezetőjét pedig súlyos-életveszélyes koponya- és végtagsérülésekkel,  mentőhelikopter vitte kórházba. 

A baleset helyszínének közelében buszmegálló, zebra is van, a kétsávos út mellett járda fut, és házak szegélyezik azt mindkét oldalról, ahogy az a Google Street View-n is látható.

A Tények riportjában elhangzott: azt feltételezik, hogy a kamionos rosszul lett, mielőtt megtörtént a tragédia. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában