Tűz

2023.07.04. 16:44

Ez okozta a hétfő esti dorogi lakástüzet

A dorogi Hám Kálmán lakótelepre riasztották a tűzoltókat.

Kemma.hu

Két porral oltó készülékkel, illetve egy vízsugárral oltották el hétfőn este a tűzoltók a lángokat a dorogi Hám Kálmán lakótelepen, ahol egy második emeleti lakás konyhája gyulladt ki – tudtuk meg a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól.

Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta, hogy a lángok a szagelszívónál csaptak fel, és bár nem érintettek nagy területet, mégis nagy füst keletkezett.

Az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vonultak helyszínre, akik a tűz megfékezését követően átszellőztették a társasházat is. Az utómunkálatok idejére huszonöt lakónak kellett elhagynia az épületet, a tűzesetben senki sem sérült meg. Az érintett lakásban ketten élnek, őket lakosságvédelmi intézkedés keretében helyezték el.

Idén februárban egyébként Dorogon a Zsigmondy Vilmos lakótelepen, áprilisban pedig a Schmidt Sándor lakótelepen is lakástűz miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában