Illegális bevándorlás

2023.06.21. 06:35

Koccant az M1-esen, majd kiugrott az embercsempész, 29 migránst hagyott hátra

A román férfi a baleset után kiugrott a járműből és menekülni próbált, de rövid időn belül elfogták a rendőrök.

Kemma.hu

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rndőrkapitányság tájékoztatása szerint az M1-es autópálya 165-ös kilométerszelvényben intézkedtek az egyenruhások egy kistehergépjárművel, sofőrjével és utasaival június 20-án 9 óra 20 perckor. A járművel a 32 éves román sofőr a megállítását megelőzően egy előtte haladó járműnek ütközött, majd kiugrott a gépkocsiból, de az egyenruhások rövid időn belül a közelben elfogták.

Forrás: police.hu

A kisteherautóban a sofőrön kívül 29, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában