Erőszak

2023.05.12. 18:10

Csúnyán alakult a maróti falunap: életveszélyes koponyasérülés lett a vége

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján 5 év börtönbüntetést, valamint 5 év közügyektől eltiltást szabott ki a bíróság azzal a többszörösen büntetett, visszaeső férfival szemben, aki 2021. év augusztusában úgy fejbe ütötte és rúgta a sértettet, hogy a bántalmazott életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

G. D. V.

Forrás: Shutterstock

Ronda vége lett a pilismaróti falunapnak 2021. év augusztusában, amikora egy többszörösen büntetett, visszaeső férfi úgy fejbe ütött és rúgtott egy másikat a sértettet, hogy az életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Nem állt szóba vele, ezért ment neki.

Tettéért életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kellett felelnie. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján 5 év börtönbüntetést, valamint 5 év közügyektől eltiltást szabott ki rá a bíróság.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyész tudomásul vette az ítélet, a vádlott és a védője felmentésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása alapján a vád szerint a kötekedő, erőszakos jellemű férfi 2021. év augusztusában, éjjel a falunapon odament az ittas állapotban lévő, sörpadon ülő férfihoz, akihez beszélni kezdett. Mint rról korábban beszámoltunk, a sértett a vádlottról nem akart tudomást venni, emiatt egyszer fejen ütötte, aki a földre esett. Miközben a sértett próbált felállni, a támadó fejbe rúgta, így visszaesett a földre, beverte a fejét, és elvesztette az eszméletét. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában