iparbiztonság

2019.02.01. 15:42

Felkészült előadókkal tartották meg a hatósági képzést a megyei katasztrófavédők

Hatósági képzést tartottak csütörtök délelőtt az igazgatóságon a két katasztrófavédelmi kirendeltség állománya és az igazgatóság hatósági és iparbiztonsági dolgozói részére.

Kemma.hu/katasztrofavedelem

Forrás: KEM Katasztrófavédelem/Józan Tímea

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Kelkó Balázs tű. alezredes, megyei igazgatóhelyettes köszöntötte a hatósági képzés résztvevőit, majd megnyitotta azt. A szakmai nap során mind a területi, mind a helyi szerv állományából kiválasztott felkészült előadók tartották meg a szakterületeiket érintő aktualitásokkal kapcsolatos prezentációkat.

Az előadássorozatot megelőzően Kocsány Zita tű. alezredes megyei iparbiztonsági főfelügyelő tartott egy rövid tájékoztatót az új bevezetésre kerülő POS-terminálokról, majd az állomány munkatársai tartották meg sorban prezentációjukat.

Az első előadást Gulyás László tű. százados kiemelt főelőadó tartotta meg az ammónium-nitrát tartalmú műtrágyák veszélyes anyagként történő besorolás követelményeinek, a termékek veszélyeztető hatásainak, tárolásuk szabályainak feldolgozásáról, ezt követően aktuálisan egy a megye illetékességi területére jellemző, a téli rendkívüli időjárással kapcsolatban alkalmazásra kerülő iparbiztonsági operatív törzs működésével összefüggő feladatsor modellezése került végrehajtásra.

Horváthné Hevesi Marianna tű. alezredes esztergomi iparbiztonsági felügyelő a veszélyes árut szállító gépjárműveken készenlétben tartandó felszerelésekre és személyi védőeszközökre vonatkozó előírásokról tartotta meg előadását. Az előadást követően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiadott veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarok és súlyos balesetek üzemeltetők általi kivizsgálásához kiadott útmutatót ismertette.

Jenei Krisztián tű. alezredes tatabányai iparbiztonsági felügyelő a veszélyes áru szállítás telephelyi ellenőrzése során vizsgálandó iratok és azok tartalmi és formai követelményeinek áttekintése (pl. közbiztonsági terv, eseményekről szóló jelentés, stb.), különös tekintettel a veszélyes áru-szállítási biztonsági tanácsadóra vonatkozó követelményekről tartott előadást.

A továbbképzést Kelkó Balázs tű. alezredes igazgatóhelyettes zárta le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában