Időjárás

2024.08.01. 13:01

Kiadták a riasztást Komárom-Esztergomra: nagy zuhé közeleg

Kemma.hu

A HungaroMet kiadta az elsőfokú, sárga riasztást Komárom-Esztergomra a heves zivatarok miatt. A riasztás jelenleg a Komáromi és Kisbéri járásra érvényes, de könnyen lehet, hogy később további járásokra is kiterjesztik.

Forrás: met.hu

Mint írják, zivatarok ma elsősorban a Dunántúl északi és nyugati részein fordulhatnak elő, de egy-egy cella kialakulása az Északi-középhegységben sem zárható ki. Éjszaka nyugat felől újabb hullámban érkezhetnek, majd holnap napközben elszórtan számíthatunk rájuk, már a keleti tájakon is kialakulhat zivatar.

A zivatarokat viharos széllökés (60-75 kilométer/óra), intenzív csapadékhullás (10-20 milliméter), illetve jégeső (1-2 centiméter) kísérheti. Az ország nagy részén 25 fok környékén, kisebb körzetekben 27 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. A Dunántúl nyugati és északi részein, valamint az Északi-középhegységben maradhat 25 fok alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!