Időjárás

2024.07.14. 04:30

Pokoli, 40 fokos hőséggel búcsúzik a hét

Bár elvétve zivatarok előfordulhatnak a hét utolsó napján, ez azonban felfrissüléssel nem jár, marad a 40 fok közeli hőség.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint vasárnap a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zivatar, zápor inkább csak estefelé az északi, és keleti tájakon fordulhat elő. Élénk, zivatarok környezetében viharos lesz az ÉNy-i szél. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délelőtt többnyire napos idő várható kevés felhővel, majd a déli óráktól elsősorban a Duna vonalában, illetve attól keletre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és arrafelé elszórtan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Este az ország nagy részén csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, kiderül az ég. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!