Hőmérővel

2024.07.12. 19:49

40 fok árnyékban a játszótéren - forró volt a péntek +fotók

Megnéztük, hogy pénteken hol hány fokot mutatott a hőmérő.

Kemma.hu

Napok óta csak tikkadunk, tikkadunk és tikkadunk a kánikulában. Ma hőmérőt fogtunk, és megnéztük, hogy Tatabánya különböző pontjain hány fokot mutat a szerkentyű. Nos, el kell mondjuk igencsak forró helyzetekkel találkoztunk. Körutunkat 11 óra után kezdtük meg.

41 fok árnyékban a játszótéren - forró volt a péntek
A vízközel sem nyújtott enyhülést, mint látható
Fotó: H. B.  / Forrás: 24 Óra

Az egyik játszótér puha borításán, árnyékban is 40 fokot mutatott digitális kütyünk, míg pár percnyi autózás után a szélvédő mögött hagyva már 46-ot. 

Ebből is látszik: érdemes tényleg odafigyelni a hőségriasztás idején, hogy ne a legforróbb időszakokban hódítsuk meg a flasztert. Tavaly thermométerrel jártuk be a várost, és bizony akkor is forró helyzettel találkoztunk.

A hétvégén is érdemes odafigyelni mind a magunk, mind szeretteink vagy épp négylábú kedvenceink egészségére, ugyanis a vörös kódot is meghosszabbították. Valamint a HungaroMet is figyelmeztetést adott ki a magas napi középhőmérséklet miatt. Szombatra másodfokút, vasárnapra elsőfokút. Ha rosszul leszünk, érdemes átgondolni, hogy milyen hőártalmat szenvedhettünk, szükség van-e orvosi segítségre. 

A legfontosabb tudnivalók ezzel kapcsolatban korábbi cikkünkben megtalálhatóak:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!