Időjárás

2024.05.04. 15:55

Kiadták a riasztást Komárom-Esztergomra a veszélyes zivatarok miatt

A jelek szerint elromolhat az időjárás szombat estére.

Kemma.hu

Frissítés (19:00): Kora estére frissítette a riasztási térképet a Hungaromet. Eszerint már nem csak a Kisbéri, az Oroszlányi és a Tatabányai járásban van érvényben elsőfokú, citromsára riasztás a zivatarok miatt, hanem Komárom és Tata térségében is. Mindemellett az egész vármegyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak szombatra. Prognózisuk szerint azlsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső kísérheti a zivatarokat.

Az ország középső sávjára adott ki riasztást a Hungaormet
Forrás: met.hu

Korábban erről írtunk:

Az Hungaromet nemrég kiadta az elsőfokú, citromsárga riasztást több vármegyére is, köztük Komárom-Esztergomra a veszélyes zivatarok lehetséges előfordulása miatt. A riasztás jelenleg a Kisbéri, az Oroszlányi és a Tatabányai járásra érvényes. Emellett életben van az elsőfokú, sárga figyelmeztetés is az egész vármegyére. Elsődleges veszélyforrást ilyenkor a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

Mint írják, szombat délután, este az ország nyugati felén és a déli határ közelében egy-egy helyi zivatar kialakulhat. Holnap délutántól elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő elszórtan zivatarok, de néhány zivatar az északnyugati határ közelében is lehet. A zivatarokat átmeneti viharos (60-70 kilométer/óra) széllökés és kisméretű jég kísérheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!