2018.06.26. 12:31
Díjat kapott a komáromi vállalkozó
Év Kiváló Terméke-díjat vehetett át Bagó Roland, komáromi vállalkozó. Bagó Roland a Natur Press Team Kft. Kisigmándi üzemében gyártja a Bagoila hidegen sajtolt kukoricacsíra-olajat, mellyel a díjat kiérdemelte.
Bagó Roland vállalkozása hideg sajtolással állítja elő a különleges növényi olajokat
Fotó: H. D./24 Óra
A kitüntetésben részesült cég családi vállalkozásként indult. – Édesapám vállalkozótársaival alapította a Hungaromix Kft.-t 1989-ben. Ez volt az alapcég, mely az évek során átment családi vállalkozásba. 2011-ben létrehoztuk a Natur Press Team Kft.-t a növényi olaj préselésre, a korábbi vállalkozás pedig átment gépgyártásba. Olyan – saját fejlesztésű – gépeket gyártottunk, mellyel a növényi olaj készítést végeztük. Eleinte takarmány vonalon tevékenykedtünk, majd 2011-ben kiköltöztünk Kisigmándra, és megkértük az élelmiszeripari engedélyt, így indítottuk az élelmiszeripari vállalkozást – mondta el Bagó Roland ügyvezető.
Fő tevékenységük szerint kuriózum olajak előállításával foglalkoznak, hideg sajtolásos eljárással, finomítatlanul, tartósítószer mentesen. Az alapanyagot nem a társaság termeli, de a beszerzéskor ellenőrzik azt. Jelenleg 14 féle alapanyagból készítik kiváló minőségű olajaikat, így például tökmag, mák, lenmag, feketekömény, máriatövis, homoktövis, vörös szőlőmag, barackmag, sőt, dió is szerepel a palettán. Az olajat saját fejlesztésű gépeikkel gyártják, vegyszermentesen, természetes előállítási folyamattal. Ennek köszönhetően a gyártás során az olajokban található vitaminok és nyomelemek nem sérülnek, így termékük egészséges élelmiszer. Sőt, egyes termékeik kozmetikumként is alkalmazhatóak.
Kukoricacsíra-olaj termékükre a Citystar Szakmai Elit figyelt fel, akik telefonon értesítették a komáromi vállalkozót, hogy díjjal tüntették ki a kiváló minőség elismeréseként. Az elmúlt esztendőkben dinamikusan fejlődött a társaság, de a díj tovább növeli hírnevüket. Bagó Roland azt reméli, hogy a kitüntetés népszerűsítheti a kukoricacsíra-olaj használatát. Már csak azért is, mert ezt az olajat még mindig használják takarmánynak, pedig értékes élelmiszer.
A komáromi családi vállalkozásból indult cég a jövőben bővíteni kívánja kisigmándi üzemét. Bagó Roland elmondta, komáromiakat is foglalkoztatnak, és napjainkban új termékek bevezetésén is dolgoznak. A leglényegesebb céljuk azonban a kiváló minőség megtartása, hiszen a díj birtokában ez már szélesebb, szakmai körben is elvárás.