Ünnep

2024.08.21. 13:54

Beleszeretett Esztergomba az István, a király sármos főszereplője

Az Esztergom leghíresebb szülöttéről készült, Szörényi-Bródy szerzőpáros által megalkotott rockopera nem a színpadi, hanem az úgynevezett rockkoncert változatban érkezett meg a királyvárosba. A most látott változatban a musicalénekes Dolhai Attila is feltűnt, aki nem győzte dicsérni a várost.

Kemma.hu

A Szent István Napok keretében megtartott előadást az első szent magyar király szülőhelyétől nem messze, a Várhegy alatt lévő Erzsébet-parkban tartották, ahol a felállított színpadon augusztus 19-én este csendültek fel a leghíresebb magyar rockopera dalai, így például a Te kit választanál? című is, amelyről videót is találnak olvasóink cikkünk végén. Az előadásban Dolhai Attila is feltűnt, aki nem győzte dicsérni a várost.

Dolhai Attila
Jó hangulatban, kis pihenéssel készült Dolhai Attila és társai az előadásra
Forrás: Dolhai Attila/Facebook

Az egyik legszebb helyszíne a koncertnek, a Duna-parton, a Bazilika alatt, ahol mint mindig, most is jó hangulatban készültünk a mai estére. Még egy kis lazításra is volt idő a zenekar tagjaival: Zsolt Derzsivel, Köpöncei Dániellel és Herczeg Flórával

– dicsérte Esztergomot Facebook-oldalán Dolhai Attila musicalénekes, aki az egyik főszerepet játszotta az ismert produkció legutóbbi előadásában.

A mintegy másfél órás István, a királyt a Crescendo Music Management professzionális látványvilággal, lenyűgöző technikával, bámulatos színpadi és díszletelemekkel, és a rock- és metal világában megszokott pirotechnikai effektekkel hozták létre. A produkció lenyűgöző kivitelezése, hang- és látványvilága hűen igazodott az alkotók által megálmodott eredeti üzenethez. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!