Sporttanácsok

2024.07.22. 10:08

Kocsis Szandi tippjei, hogy hőségben is hatékony legyen az edzésed

Az oroszlányi bombázó, Kocsis Alexandra összeszedte a leghasznosabb trükköket, amiket bevetve a nyári melegben is élvezhetjük a sportolást. És persze az eredmények sem maradnak el.

Kemma.hu

Nyáron a nagy melegben is lehet élvezni a sportolást!

kezdi friss Instagram-posztját a gyönyörű Kocsis Alexandra. Kiemelte azt is, hogy nem szabad hagyni, hogy a hőség kikezdje a motivációnkat és visszatartson minket a testmozgástól, melegben is fontos szem előtt tartani a céljainkat. Jöjjenek hát az oroszlányi bombázó megszívelendő tanácsai:

  • Kelj korán vagy edz későn: a hajnali vagy esti órákban „hűvösebb” az idő, így könnyebb mozogni.
  • Hidratálj! A megfelelő hidratálás kulcsfontosságú a hatékony edzéshez, különösen a forró nyári napokon. Edzés előtt 1-2 órával igyál 2-3 pohár vizet (kb. 500-700 ml), ez segít megelőzni a kiszáradást, mire elkezded a mozgást! Edzés közben minden 15-20 percben igyál 1-2 dl vizet, különösen ha hosszabb ideig vagy nagy intenzitással sportolsz! Edzés után pedig pótold az elvesztett folyadékot, igyál legalább 2-3 pohár vizet (kb. 500-700 ml) az edzést követő 2 órában!
  • Keress árnyékot, ha lehet, válaszd az árnyékos helyeket, vagy próbálj beltéren edzőteremben edzeni.
  • És persze legyenek reális céljaid! A nagy melegben ne várj el magadtól csúcsformát, inkább tartsd meg a rendszerességet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!