Börtönben

2024.06.08. 17:00

Nagy bejelentésre készül Galambos Lajos! Lehet, hogy kiszabadul a börtönből?

Állítólag nagy bejelentésre készül június 14-én az ország Lagzi Lajcsija. Nem kizárt, hogy a víz-, gáz-, és áramlopásért 3 és fél évnyi börtönbüntetésre ítélt a mocsai trombitás azon a napon ki is léphet a büntetésvégrehajtási intézet kapuján.

Kemma.hu

Galambos Lajos immár egy éve és két hónapja tölti a szabadságvesztését. A berettyóújfalui börtönkórházban van, ám a jelek szerint ez hamarosan megváltozhat. Mint arról korábban beszámoltunk, Lajcsi a jó magaviselete miatt a rá szabott büntetés teljes letöltésénél jóval korábban elhagyhatja a börtönt, és rekreációs őrizetbe kerülhet, ami azt jelenti, hogy a saját házában, nyomkövetővel a bokáján élhet addig, amíg hivatalosan szabaddá nem nyilvánítják. A Ripost információi szerint akár jóval hamarabb, mint gondoljuk.

Lajcsi 2023. április 26-án vonult börtönbe, de már a bevonulása előtt jelezte, hogy papírja van arról, hogy gyógyíthatatlan beteg, ami miatt nem alkalmas számára a börtönkórház. Ott ugyanis nem tudják őt megfelelően ellátni. A hivatalos szervek viszont cáfolták ezt. Orvosi vizsgálatoknak vetették alá a trombitást, és úgy ítélték meg, hogy Lajcsi egészsége biztonságban van a rácsok mögött, így a szabadulási kérvényeit elutasították. Most viszont új reménysugár csillant fel Galambos Lajos számára, aki egyébként egyetlen percet sem töltött zárkában, az első perctől kezdve a börtönkórház vendégszeretetét élvezi. Lajcsi egyébként a hírek szerint példásan viselkedik, így minden esélye megvan arra, hogy a büntetését harmadolják. Ha így lenne, az azt jelenti, hogy a trombitás hamarosan kisétálhat a börtönből.

A Ripost újságírói most új információk birtokába jutottak. Lajcsi ügyvédjétől, dr. Csontos Zsolttól megtudták, hogy a zenész hamarosan nagy bejelentést tesz közzé.

Jövő hét pénteken nyilatkozunk az ügyfelemmel, addig azt kérte, hogy legyen mindenki türelemmel. Reméljük, lesz mit mondanunk!

– mondta Lajcsi jogi képviselője, aki azonban nem volt hajlandó kifejteni, konkrétan mire gondol. A Ripost szerint azonban nem nehéz kitalálni. A 3 év 6 hónap egyharmada ugyanis 1 év két hónap, Lajcsi pedig pontosan ennyit töltött bent a bevonulása óta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!