Kézilabda-BL

2 órája

A kislánya is biztatta, Bodó Richárd a mennybe lőtte a Szegedet

A Szeged az utolsó másodpercben lőtt góllal győzte le a francia Nantes-t 33-32-re a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A meccs hőse Bodó Richárd volt, akinek nem remegett meg a keze az utolsó pillanatban, ráadásul a magyar válogatott átlövő kislánya a nézőtéren láthatta apukája szédületes megmozdulását.

MW

Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-HBC Nantes

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában csütörtökön. A győztes gólt Bodó Richárd lőtte egy másodperccel a vége előtt, aki a meccs után nagyon boldogan nyilatkozott – olvasható az Origo oldalán.

Utolsó másodperces bomba

Érdemes feleleveníteni a Szeged–Nantes mérkőzés utolsó másodperceit. Kilenc másodperccel a vége előtt a franciák eladták a labdát, Michael Apelgren, a Tisza-partiak edzője hiába nyomta az időkérést jelző gombot, az csak nem akart jelezni. Aztán szerencsére meg-, helyesebben visszaállították az órát, a Szegednek kilenc másodperce maradt az időkérés után. Sikerült egy szabaddobást kiharcolni, ekkor már csak három másodperc volt hátra – írta meg a Magyar Nemzet. Egyetlen lövésre maradt idő, Bodót Richárdot valósággal úgy lökdösték be a pályára Thulin kapus helyére. Egy passz, Bodó emelkedett, a lövése megtalálta a rést a blokkok erdejében és a labda kikötött a bal alsóban. Ezzel a találattal nyert 33-32-re a Szeged.

A kislánya is látta

A Nantes elleni mérkőzésen fantasztikus hangulat volt a szegedi arénában, Bodó Richárd és Bánhidi Bence kislánya is a helyszínen szurkolt. Előbbi minden bizonnyal duplán boldog volt, hogy a csemetéje láthatta az apukája mindent eldöntő lövését.

Én lőttem az utolsó gólt, ami nagyon fontos volt, de csapatként tudtuk ezt ma megoldani. Mindenki hozzátett, mint támadásban, mint védekezésben, talán a védekezésünk nem volt olyan, mint az előző két meccsen

– mondta Bodó Richárd, aki az utolsó másodpercek drámájáról is részletesen mesélt

Remek meccs volt, biztos, mindenki élvezte. Büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk. Rengeteg segítséget kaptunk a szurkolóinktól, csodás dolog ilyen hangulatban pályára lépni, nagy köszönet nekik a segítségért

– lelkendezett a találkozó után a szegediek edzője, Michael Apelgren. Gregory Cojean, a Nantes mestere érthetően keserű szájízzel értékelt.

Rossz érzés így vereséget szenvedni, mert mi is közel álltunk a győzelem megszerzéséhez. Kár azokért a hibákért, amit a hajrában vétettünk, mert valójában ez bosszulta meg magát

– mondta el a franciák mestere. A Szeged e sikerrel is igazolta, új csapat formálódik a Tisza-partján. A magyar együttes három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel áll a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. S az az egy vereség is csupán egyetlen gólon múlt a Barcelona vendégeként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában