Támadás

2024.09.03. 13:59

„Patkány a játszótéren!” - sikították a fiatalok

Megsérült egy kamasz, miközben piszkálni kezdett egy vélhetően mérgezett patkányt. Az állat ugyanis megharapta őt a Május 1. parkban a bányásznapi koncertek alatt.

Kemma.hu

Megharapott egy patkány egy 15-18 év körüli fiút a tatabányai bányásznapnak otthont adó Május 1. parkban. Az eset vasárnap történt, a Caramel koncert alatt.

Patkány támadás Tatabányán
Egy patkány harapott meg egy kamaszkorút a bányásznapi koncertek alatt
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A történtekről Hollósi-Beck Judit mesélt portálunknak, aki szemtanúja volt az esetnek. Azt mondja, a park játszótér felőli környékén volt családjával. A nagymama hirtelen arra lett figyelmes, hogy valami mozog a pad alatt. Judit azonnal arrébb ment a gyermekeivel, a 3 hónapos babával, valamint az 5 éves kislánnyal, hiszen azonnal tudta, miről is van szó.

– Egy patkány volt – mondta a szemtanú, akinek korábban volt otthon két csuklyás patkánya, így jól tudta, hogy néz ki egy egészséges állat. Ez azonban nem volt az. – Feltűnt, hogy nagyon lassan mozog az állat, véleményem szerint mérgezett volt – tette hozzá Judit, aki szerint a környéken többen is látták a patkányt, de nagyon megijedtek tőle.

– Egy baráti társaságból a lányok azonnal sikítani kezdtek, mire az egyik fiú meg, gondolom viccből, meg akarta fogni a patkányt. Ez lett a veszte, ugyanis addig molesztálta a rágcsálót, míg az megharapta az ujját – emlékszik vissza a történtekre Judit. Elmondta azt is, hogy a jószág vergődését végignézte. Úgy emlékszik, körülbelül fél órába telhetett, mire újra megmozdult a szerinte mérgezett állat, amit ezután szem elől tévesztett. Szerinte az is gyanús volt, hogy az állat nem menekült a nagy zaj és az embertömeg elől...

A patkányok városszerte felbukkannak

– Arra még nem igen volt példa, hogy egy játszótéren jött szembe egy patkány – hívta fel a figyelmet az édesanya, aki az állattól elkapható fertőzésektől tart és szeretné felhívni minden szülő figyelmét, hogy ezentúl óvatosan és körültekintően közlekedjenek. A fiúról többet nem tudni, azt azonban Judit reméli, hogy a kellő orvosi ellátást megkapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!