Krimi

2024.06.05. 15:26

Szörnyű tragédia történt Hajdúszováton: csatornába fulladt egy 5 éves kisfiú

Játék közben esett a gyerek a csatornába, a nagyobb testvére szeme láttára merült el...

MW

Fotó: Tóth Imre / haon.hu

Rendőr-, tűzoltó- és mentőautók jelentek meg szerda délután Hajdúszováton, a Bocskai utcában. Vízbe fulladt egy kisgyerek, egy 5 éves kisfiú az áldozat – értesült elsőként a Hajdú Online. 

A vármegyei rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

A rendelkezésre álló adatok szerint az ötéves kisfiú és hétéves bátyja a Kösely-csatorna mellett játszottak június 5-én délelőtt, amikor a gyerek beleesett a vízbe. Testvére próbálta kihúzni, de nem tudta, ezért hazaszaladt és szólt a szüleiknek, akik hívták a 112-es segélyhívó telefonszámot. A szülők és a hatóságok is rövid időn belül a helyszínre siettek, azonban a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni 

- írja a haon.hu.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja a haláleset pontos körülményeit.

Fotó: haon.hu/Tóth Imre

A tűzoltók emelték ki a vízbe fulladt fiút a csatornából

A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók is vonultak a helyszínre, akik kiemelték és átadták a mentőszolgálatnak a gyermek holttestét

– közölte Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

Fotó: haon.hu/Tóth Imre

Sajnos történt már Hajdúszovátot hasonlóan fájdalmas haláleset, 2023 decemberében, amikor egy egyéves gyermek vesztette életét. 

Három éve Kaba és Báránd között szintén öntözőcsatornába fulladt egy kilencéves gyermek, amikor lánytestvérével a kanális partján játszott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!