közétkeztetés

2018.09.01. 18:40

A vadhúst népszerűsíti az agrártárca

A vadhús magas ásványi anyag- és rost tartalmú, alacsony zsírtartalmú és számos fontos vitamint tartalmaz.

Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon – mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon szombaton.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint a földügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta: ennek egyik feltétele, hogy minél többen megismerkedjenek a vadhúsok ízével, és meg is kedveljék azt, amiben sokat segíthetnek a vadgasztronómiai fesztiválok.

Ezeken válhatnak népszerűbbé az olyan vadhúsok, mint a szarvas, az őz, a vaddisznót vagy a muflon – tette hozzá Bitay Márton a Vadex Mezőföldi Erdő és Vadgazdaság Zrt. szervezésében évről évre megvalósuló rendezvényen.

A közlemény szerint a vadhús magas ásványi anyag- és rost tartalmú, alacsony zsírtartalmú élelmiszer, amely számos fontos vitamint tartalmaz. Ezen tulajdonságainak köszönhetően előkelő helyet foglal el az egészséges élelmiszerek piramisán.

A Fejér megyei fesztiválon az ország legjobb szakácsai mérték össze tudásukat, így a résztvevőknek valódi kulináris élményekben lehetett részük.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a Vadex Zrt.-nél a belföldi kiskereskedelmi forgalomban értékesített vadhús mennyisége tavaly meghaladta a 70 500 kilogrammot, jelentősen nőtt a 2016-os 61 600 kilogrammhoz képest.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Matt Gibson

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!