Foci Eb

2024.06.14. 06:27

Apa, kezdődik a sportos nyár

Péntek este a házigazda Németország Skócia elleni müncheni mérkőzésével útjára indul a labda, elkezdődik a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokság. Szerencsére a 2016-os franciaországi rendezésű kontinenstorna óta már nem csak külföldi kedvenceinkért, hanem immár sorozatban harmadszor a mieink sikeréért is szoríthatunk.

Luter Márk

Weiler im Allgau 20240612 Labdarúgás 2024 Európa bajnokság EB válogatott edzés Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Szoboszlai Dominik szurkolók

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Koncz Márton

Mint az a decemberi sorsolás óta ismert: Magyarországot Németország, Svájc és Skócia mellé az A-csoportba sorolták be, egy hangyányival könnyebb kvartettbe a foci Eb-n, mint három évvel ezelőtt a részben hazai rendezésű tornán, amikor a francia-német-portugál triót szánta nekünk Fortuna. Szoboszlai Dominik vezérletével először szombat délután 3 órától Svájccal néz farkasszemet Kölnben, négy nappal később Németország, június 23-án pedig Skócia lesz az ellenfél Stuttgartban, mégpedig a hírek szerint több tízezer magyar szurkoló előtt léphet gyepre.

Szoboszlai Dominik autogramot osztogat az Eb előtt
Szoboszlai Dominik autogramot osztogat az Eb előtt
Fotó: Szabó Miklós / Forrás:  Nemzeti Sport

Szoboszlaiék bravúrra készülnek az Európa-bajnokságon

A magyar labdarúgó-válogatott az előző két Eb-n nem okozott csalódást, 2016-ban Franciaországban a nyolcaddöntőig, míg a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tornán, a fentebb említett halálcsoportban az akkori vb-címvédő Franciaország és a társházigazda németek ellen szerzett 1-1 pontot szerzett, sőt 10 percre volt a bravúros továbbjutástól, ami idén akár össze is jöhet... A szakértők a legfőbb esélyesnek a 2014-es világbajnok franciák mellett az 1966-os vb-győztes angolokat tartják.

Azt még nem tudjuk, ki lesz a végső győztes, egy biztos: a szurkolók már most nyertek.

És akkor a július végén kezdődő párizsi olimpia eseményeiről még szót sem ejtettünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!