2020.07.07. 10:20
Így készítsen befőttet cukor és tartósítószer nélkül
Itt az alkalom, hogy a zamatos nyári gyümölcsöket befőzzük!
Forrás: Shutterstock
Ahhoz, hogy a befőttek ne romoljanak meg, alaposan meg kell tisztítani az üvegeket. Ezt többféle módon is megteheti – olvasható a Vasárnap Reggel cikkében.
Mentes befőttek
Tegye a megtisztított üvegeket egy nagy lábosba. Rakja az üvegekbe a gyümölcsöt, majd öntsön rájuk annyi tiszta vizet, hogy az éppen elfedje őket. Ezután töltse fel a lábost annyi vízzel, hogy az ne folyhasson be az üvegek száján. Fedje le az üvegeket a tetejükkel, de ne tekerje rájuk. Forralja az edényben lévő vizet addig, amíg az üvegekben is el nem kezd gyöngyözni a víz. Ekkor óvatosan emelje ki a befőtteket a lábasból, csavarja rájuk a fedeleket, és tegye száraz dunsztba.
Borítókép: illusztráció