2020.06.18. 14:23
Így készítsen kívül ropogós, belül omlós és csípős csirkeszárnyat
Ön is kedveli a gyorséttermekben kapható mindenféle csípős csirkeszárnyat? Némi rafinériával otthon is készíthet hasonlót – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.
Forrás: Shutterstock
Ázsiai
Keverjen össze 200 milliliter készen kapható ázsiai édes-savanyú mártást 1 evőkanál frissen lereszelt gyömbérrel, 1 gerezd átnyomott fokhagymával, némi sóval és Cayenne-borssal, valamint ½ csokor felaprított korianderrel, és kenje meg velük a szárnyakat.
Mediterrán
Vegyítsen el 8 evőkanál olajban 1-1 evőkanál frissen felaprított rozmaringot és kakukkfüvet, egy kevés reszelt citromhéjat, 2 evőkanál citromlét, 5 evőkanál fehérbort, 1 evőkanál reszelt parmezánt, végül sózza, borsozza meg, és kenje a csirkeszárnyakra.
Mexikói
Keverjen 200 milliliter készen kapható barbecue-szószhoz 1-2 darab felaprított csilipaprikát és 2 evőkanál juharszirupot. Kenje meg a páccal a szárnyakat, végül morzsoljon rájuk 1 marék tortillacsipszet.
Így készítik a profik
Pácolás: Minél hosszabb ideig áll a hús a pácban, annál finomabb lesz. A legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteti benne.
Sütés: Biztosan átsülnek, ha magas hőfokon készíti el a szárnyakat: 220 fokon körülbelül 25 perc szükséges hozzá.
Forgatás: A sütési idő felénél fordítsa meg a húsokat, így a bőrük mindenütt ropogós lesz.
Tálalás: Az elkészült ételt tálalja azonnal, mert ha lefedve melegen tartja, a csirke bőre megpuhul.
Borítókép: illusztráció