2019.06.13. 08:00
Süssön-főzzön ásványvízzel!
A buborékos változat alkalmazásával ugyanis kalóriát és zsiradékot spórolhat, ugyanakkor hozzávalóként nem változtatja meg az ételek ízét. A természetes szénsavas ásványvíz ráadásul kevésbé puffaszt, mint a mesterséges szódavíz (illetve a szénsavval dúsított ásványvíz), amelyből a szén-dioxid igen gyorsan felszabadul, és teltségérzetet okoz.
Forrás: Shutterstock
Íme néhány tipp, hogy a folyadékpótláson kívül mi mindenre jó az ásványvíz.
Könnyű palacsinta
A tej felét helyettesítse ásványvízzel! A keverés közben felszabaduló szén-dioxid lazább állagúvá és könnyűvé varázsolja a palacsintatésztát.
Zsírmentes tojás
Tükörtojás sütéséhez sem feltétlenül van szükség zsiradékra: öntsön kevés ásványvizet a serpenyőbe, és hevítse fel! Üsse bele a tojásokat, majd a szokásos módon süsse meg!
Túróból krémet
Könnyű desszertekhez és öntetekhez, krémekhez: a (félzsíros) tehéntúrót keverje simára pár evőkanál ásványvízzel, így igazán finom, krémes állagú lesz.
Habos szószok
A tejszínes mártás (például tésztához, húshoz) és a krémleves kellemesen habos, levegős lesz, ha közvetlenül fogyasztás előtt magas fokozatra állított rúdmixerrel kevés ásványvizet dolgoz bele.