recept

2018.05.19. 21:15

Így készül a klasszikus bodzaszörp

Megéri a fáradozást ez a remek üdítő.

Ki ne szeretné a bodzaszörpöt? Ez az édes, különleges finomság otthon is elkészíthető, mutatjuk a Mindmegette receptjét.

HOZZÁVALÓK

1 l víz

3 db citrom leve

50 dkg cukor

kb. 20 db bodzavirág

ELKÉSZÍTÉS (kb. 60 perc)

A vizet a cukorral és a citromlével felfőzzük,majd hozzáadjuk a bodzavirágokat is.Egy órán át hagyjuk állni, majd vékony anyagon vagy több réteg gézen átszűrjük.

A kész szörpöt 1/2 literes üvegekbe öntjük. Ezzel az eljárással körülbelül két hétig, ha pedig sterilizáljuk az üvegeket, akkor akár fél évig is eláll ez a finom ital. Ehhez az üvegeket körülbelül 20 percig főzzük a 120 °C-os vízfürdőben.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Syda Productions

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!