ropogtatnivaló

2018.04.07. 16:34

Egyszerű, de különleges: zöldséges parmezáncsipsz

Telitalálat, ha a hagyományos csipsznél egészségesebb nasit választana.

Talán nem mondunk vele újat: a bolti csipszekben rengeteg a só és a különféle ízfokozó. Azonban akkor sem kell lemondanunk a ropogtatás élményéről, ha egy kicsit odafigyelünk a vonalainkra.

A Mindmegette sajtos zöldségchipse például tökéletes hasonló alkalmakra.

HOZZÁVALÓK

10 dkg cukkini

5 dkg sárgarépa

10 dkg grana padano

1 tk aprított bazsalikom

1 csipet bors

1.

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn, a répát és a parmezánt kis lyukú reszelőn lereszeljük.

2.

A zöldségeket egy műanyag edénybe tesszük, kicsit átnyomkodjuk, és a folyadékot leöntjük róla, a borssal és a bazsalikommal megszórjuk, a parmezánt hozzákeverjük.

3.

Egy tepsibe sütőpapírt simítunk, arra evőkanálnyi kis halmokat teszünk, majd előmelegített sütőben 165-170 fokon 10 perc alatt megsütjük. A sütőt kitámasztjuk egy fakanállal, és úgy hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Dean Drobot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!